Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/webarchi/domains/heftrucklangerak.nl/public_html/admin/dbcon.php on line 4

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/webarchi/domains/heftrucklangerak.nl/public_html/admin/dbcon.php on line 4
Heftruck Langerak - Heftruks voor uw bedrijf | HeftruckLangerak

heftruck voor uw bedrijf

Zoek Heftruck


Fabrikant:
Model:
Hefvermogen (kg):
Hefhoogte(mm):
Type Mast:
Bouwjaar:
 

Wat zijn de optimale heftrucks voor uw bedrijf

Een kleine geschiedenis

De voorouders van de moderne heftrucks verschenen in de late 19e – begin 20e eeuw.  In 1906 introduceerde de Pennsylvania Railroad de eerste elektrisch aangedreven machines voor de transport van bagage, welke gebruikt werden op de stations.

De eerste echte heftrucks zoals we die tegenwoordig kennen, verschenen rond het jaar 1920. Verscheidene Amerikaanse en Europese bedrijven werkte onafhankelijk van elkaar tegelijk aan de ontwikkeling ervan. De explosieve ontwikkelingen voor het ontwerp van heftrucks werd veroorzaakt door de 1e wereldoorlog, waardoor er een groot te kort was aan arbeiders en gecompenseerd zou kunnen worden door de ontwikkeling van intern transport materieel.

De toepassing van elektrische aandrijvingen maakte het mogelijk om elektrische heftrucks te gebruiken op plaatsen waar heftrucks met verbrandingsmotor niet goed konden functioneren, zoals niet-geventileerde/gesloten ruimten. Gas heftrucks kregen ook hun eigen markttak, door de sterke combinatie van prijs, hoge capaciteit en milieuvriendelijkheid (t.o.v. diesel).

Tegenwoordig zijn er veel grote bedrijven die een nog grotere verscheidenheid aan heftrucks produceren. De top 10 heftruck producenten in de wereld zijn op dit moment Toyota, Kion Group (Linde, STILL GmbH merken), Nacco Industries (Hyster, Yale merken), Jungheinrich, Crown, Mitsubishi/Caterpillar, Komatsu, Kalmar, TCM, Nissan. Deze bedrijven hebben in de meeste landen hun eigen servicecenter met technische ondersteuning. In grotere landen of in belangrijke logistieke gebieden zijn er soms zelfs meerdere service centers.

 

Hoe kiest u de goede heftruck

Bij u keuze voor een heftruck of andere uitrusting, is de prijs vaak een erg belangrijke en zelfs soms de meest bepalende factor in een keuze. Bijna iedereen probeert bij het kiezen van een heftruck natuurlijk de kosten te minimaliseren. Vaak wordt er gesproken over een prijs/kwaliteit verhouding. Wij denken dat het belangrijk is de intensiteit van het gebruik van de heftruck af te wegen tegen de aanschaf- en mogelijke onderhoudskosten.

Het is niet altijd makkelijk sommige keuzefactoren op waarde te schatten. De volgende aspecten kunnen u helpen niet alleen op de aanschaf prijs van een heftruck te letten. U zou bijvoorbeeld ook moeten denken aan de prijs van de service, kosten voor reparatie en vervanging van onderdelen, soort aandrijving (elektrisch, diesel of LPG) en op laad mogelijkheden.

Ondanks de voordelen van elektrisch opladen en een gezondere werkomgeving, lijken de prijs technische voordelen van elektrische heftrucks soms beperkt (aanschafprijs van een lader, de hoge kosten om een nieuwe batterij aan te schaffen, de aanwezigheid van een goede elektro-specialist). Desondanks kan er gezegd worden dat als we de machine uren van elektrische heftrucks afzetten tegenover de prijs, het vaak een hele voordelige oplossing blijkt.

Hoe vaker de heftruck gebruikt wordt, des te belangrijker is het dat de heftruck veilig en betrouwbaar is in zijn werk. Bij 24-uurs gebruik zijn de beste oplossingen te vinden in nieuwe hef/laad uitrustingen van de meest vooruitstrevende fabrikanten als: TOYOTA heftrucks, Yale heftrucks, Linde heftrucks, Caterpillar heftrucks, etc. Of het gebruik van een grotere machinepark van heftrucks is noodzakelijk. Als u echter u heftruck 6-8 per dag gebruikt, dan kan een gebruikte heftrucks voor u een hele goede koop zijn.

Veel fabrikanten van heftrucks leggen tegenwoordig niet alleen hun focus op functionele kwaliteiten, maar ook op de design van de heftrucks. Daarbij ligt de nadruk bij de ontwikkeling ook vaak op het toepassen van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

 

Voor en nadelen van de standaard heftrucks

 

Soort aandrijving

Diesel heftrucks

LPG heftrucks

Elektrische heftrucks

Voordelen

 

Zijn betrouwbaar in gebruik buiten en korte periodes binnen;

 

Zijn niet afhankelijk van batterij oplaadmomenten, pauzes om batterijen te vervangen, laders om batterijen op te laden en ruimte om te laden;

 

De aanschafkosten is vaak wat lager dan de elektrische heftrucks;

 

Zijn erg handig voor een gebruik van langere afstanden tussen het laden en lossen.

De draagkracht is hoger dan die van elektrische heftrucks (maar is lager dan die van diesel heftrucks)

 

Net zoals dieselheftrucks zijn ze niet afhankelijk van oplaadplaatsen en oplaadtijd;

 

Zijn vaak onderhoudstechnisch voordelig;

 

Zijn milieuvriendelijker in gebruik dan de diesel heftrucks;

De heftrucks zijn technisch vaak beter uitgerust dan de machines met verbrandingsmotors.

 

De kosten per machine uur is goedkoper door de elektrische aandrijving.

 

Het is om zowel technische als gezondheidsredenen vooruitstrevender;

 

Maakt bijna geen geluid;

 

De hoge kosten aan de onderhoud van verbrandingsmotor is er niet.

Nadelen

 

Het gebruik is nadelig voor het milieu en kan schadelijke zijn voor de gezondheid van uw personeel;

 

Niet geschikt voor het gebruik binnen, i.v.m. gezondheids voorzieningen voor het personeel;

 

Het geluidsoverlast is veel hoger t.o.v. de elektrische heftrucks;

 

Het onderhoud is vaak intensiever dan die van elektrische heftrucks

 

 

Ook het gebruik binnen is vanwege gezondheidsredenen nadelig t.o.v. elektrische heftrucks;

 

Het geluidsoverlast is hoger t.o.v. de elektrische heftrucks;

 

De aanschaf prijs is vaak hoger dan die van de diesel heftrucks;

 

Afhankelijk van het opladen/vervangen van de batterij;

 

Prijzen voor nieuwe batterijen zijn hoog.

 

Afhankelijk van een oplaad plaats, het gebruik van een lader en onderhoud door monteurs gespecialiseerd in elektro motors.

 

 

De verscheidenheid in heftrucks

Tegenwoordig is de keuze voor intern transport materieel erg gevarieerd en zijn er veel meer keuzes te maken, dan alleen de standaard heftrucks. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de meest gebruikte machines voor intern transport:

 

Fabrikanten van hef-uitrusting

Zoals reeds eerder vermeld zijn er tegenwoordig veel fabrikanten met elk vele verschillende soorten heftrucks. Er is bijna niemand die niet bekend is met de grote merken als TOYOTA, Nissan, Mitsubishi/Caterpillar, Komatsu, etc. Sommige gebruikers blijven bij een vaste fabrikant door hun vertrouwen in de kwaliteit. Deze mensen blijven bij de aanschaf van laadapparatuur (heftrucks, stapelaars, palletwagens, etc.) een voorkeur houden voor een specifieke fabrikant. Langerak Verkoop & Verhuur biedt klanten natuurlijk graag die mogelijkheid en heeft een groot assortiment gebruikte en nieuwe heftrucks van de volgende fabrikanten. 

 • TOYOTA heftrucks

 • Yale heftrucks, electrische reachtrucks en palletwagen

 • Clark heftrucks

 • Caterpillar heftrucks

 • Nissan heftruck

 • Still heftrucks

 • Jungheinrich heftrucks en reachtrucks

 • Komatsu heftrucks

 

Heftrucks op een veilige manier gebruiken

Bij het gebruik van heftrucks zijn er altijd specifieke gevaren die op de loer liggen. Daarom is het belangrijk altijd de uiterste voorzorgsmaatregelen te hanteren bij het gebruik van intern transport. Veel gevaren worden geminimaliseerd door de volgende regels/maatregelen in acht te nemen:

 1. Controleer de banden van heftruck geregeld op oneffenheden en luchtdruk (indien de banden werken op luchtdruk);

 2. Let goed op of de geluid/alarmsignalen van een heftruck werken;

 3. Vaak is een heftruck uitgerust met verlichting en remlichten, controleer die altijd voor gebruik; when using elektrische heftruck please check its battery before starting any work;

 4. Inspecteer de hijsapparatuur van de heftruck, kabels, kettingen, slangen en hun verbindingen, ook de mast en de onderdelen ervan op mogelijke schade of scheuren.

 5. Bekijk of de bewegende onderdelen van een heftruck nog steeds goed gesmeerd zijn;

 6. Test ook het rempedaal voor hoogte en druk, ook de noodrem zou goed moeten functioneren.

 7. Draai het stuurwiel helemaal links en rechts om te controleren op mogelijke speling;

 8. Test replica watches uk alle knooppunten van het hydraulische systeem van de heftruck, er moet gelet worden op enige signalen van hydraulische slip. Er moet ook gechecked worden op voldoende vloeistof in het vloeistof reservoir van de heftruck.

 9. Check met voorzichtigheid het brandstof systeem. Let op signalen van het lekken van brandstof door middel van geur en natte plekken (Van toepassing bij een heftruck met verbrandingsmotor).

 10. Bij gas heftrucks zou u ook moeten letten of de gas tank veilig en goed is geïnstalleerd op de montageplaats. Het zou geen deuken of beschadigingen mogen hebben en het gas niveaus zou voldoende moeten zijn.

 11. Bekijk geregeld het niveau en kleur van de olie van de motor.

 12. Bij diesel heftrucks, gas heftrucks en benzine heftrucks moet u geregeld het uitlaatsysteem controleren. Het zou bijvoorbeeld niet mogen lekken. Bekijk ook of uw apparatuur voldoet aan de geluids en brandveiligheids voorschriften. Indien mogelijk is blusgereedschap op uw truck is gewenst.

 

Een van defecten gevonden tijdens de inspectie, zouden moeten worden opgelost voor het verder gebruiken van de heftruck. Natuurlijk moet u het niet zelf repareren als u onvoldoende technische kennis/ervaring heeft.

Alle boven genoemde punten zijn algemene voorschriften. U zou altijd uw heftrucks en laadapparatuur moeten controleren voor gebruik. Tenzij anders vermeld, levert Langerak Verkoop & Verhuur u altijd een gekeurde truck. De gebruiker is natuurlijk zelf ook verantwoordelijk voor een veilig gebruik en veilig werken met de heftruck. Wijk nooit af van de veiligheidsvoorschriften!

 

www.heftrucklangerak.nl >> Heftrucks >> Heftruck Voor Uw Bedrijf